SKF TKTL 40

A TKTL 40 számos új felhasználási lehetőséget nyújtó, infravörös- és tapintó módban is használható hőmérő, amely egyben digitális kameraként is alkalmazható. A kettős lézer nyújtotta „célzás” és a hátsó megvilágítású, színes képernyő előnyei mellett a felhasználót az is segíti, hogy a mért hőmérséklet érték mellett a kijelzőn a mérési hely digitális képe is látható. A hőmérő tartozéka a TMDT 2-30 jelű hőelemes szonda is, ami maximum 900 °C-ig alkalmazható.

A készülék maga IR (infravörös) módban –50-től +1000 °C -ig, míg hőelemes szondával –50-től +1370 °C-ig tud mérni. Fontos tudni, hogy a hőmérővel használható valamennyi SKF szonda, beleértve az indukciós melegítőknél alkalmazott TIH P20 jelűt is.

Vonzó ára ellenére a TKTL 40 több mint csupán egy tapintóval ellátott infravörös hőmérő.
Néhány fontos tulajdonsága ennek alátámasztására:

Mind a mért hőmérséklet érték, mind az álló vagy mozgó kép elmenthető a belső memóriába vagy egy mikro SD kártyára. Az adatok később bármikor előhívhatók.

Az adatnaplózó funkció segítségével a háromlábrögzítő menettel ellátott, TKTL 40 képes – akár felügyelet nélkül is - előre beállított időintervallumokban, vagy alacsony / magas riasztási érték szerint méréseket végrehajtani.

Az emisszivitási tényező értéke változtatható, ez lehetővé teszi számos különböző felületű tárgy hőmérsékletének pontos mérését.

Ideálisan használható HVAC (fűtés, szellőzés, légkondicionálás), azaz épületgépészeti alkalmazásoknál levegő, relatív nedvesség, harmatpont funkcióval.

A magas, 50:1 D:S arány (azaz a távolság és a mérőfolt átmérő viszonya) biztosítja, hogy a műszerrel egy 2 cm átmérőjű terület hőmérséklete pontosan megállapítható legyen akár 1 méter távolságról is.

A hőmérő egy strapabíró kofferban az összes tartozékkal és használati útmutatóval kerül forgalomba.

SKF TKDT 10

Az SKF TKDT 10 jelű kétcsatornás hőmérőt a TMDT 2-30 jelű mérőszondával szállítjuk. Ez maximum 900 °C-ig alkalmazható. A készülék ugyanakkor valamennyi szabványos SKF szondával használható -50-től 1370 °C-ig, beleértve a TIH indukciós melegítőkkel együtt szállított TIH P20 jelűt is.

Ha a felhasználó egyszerre két hőelemes szondát használ, a kijelzőn tetszés szerint jelenítheti meg felváltva az egyes hőérzékelők által mért értékeket, vagy akár azok különbségét is. Különösen hasznos lehet ez, amikor nagyméretű, szereléskor indukciósan melegítendő csapágyak külső és belső gyűrűjén mért hőmérsékletek különbségére van szükség.

A mért értékek a könnyebb leolvashatóság érdekében „befagyaszthatók”, és kijelezhetők a minimum, maximum vagy átlagértékek is.