Görgőscsapágynak köszönhető a hengerelt termékeket előállító hengerművekben az üzemi élettartam meghosszabbítása

Az Explorer sorozat új, robusztus tagjának köszönhetően az SKF-től egyetlen forrásból beszerezhető a görgőscsapágyak összes típusa a hengerelt termékeket előállító hengerművek nagy igénybevételnek kitett alkalmazásaihoz

Svédország, Göteborg, 2021. április 15.: Az SKF a hengerelt termékeket előállító hengerművek nagy igénybevételnek kitett alkalmazásaihoz kifejlesztett négysorú hengergörgős csapággyal (4rCRB) bővítette az Explorer termékcsaládot.

Az új SKF Explorer 4rCRB az előző generációs 4rCRB csapágyaknál akár 50%-kal hosszabb üzemi élettartammal rendelkezik. . „Az új SKF Explorer sorozatunk robusztusabb kialakítású, ezért nagyfokú megbízhatóságot és hosszabb üzemi élettartamot eredményez” – nyilatkozta Gustavo Guerrero, az SKF hengergörgős csapágyakért felelős termékigazgatója. „Ez elősegíti a hasznos üzemidő és a termelékenység növelését a vevőink gyártóegységeiben, és végső soron csökkenti a beszerzési és üzemeltetési összköltséget (TCO), valamint növeli a berendezések általános hatékonyságát (OEE).”

Az új 4rCRB csapágy elősegíti a korai csapágy-meghibásodáshoz, a gyártási késedelemhez és a túl sok selejthez vezető szennyeződések, nagy terhelések, változó sebességek és változó irányú nyomatékok okozta kihívások leküzdését. Ugyanakkor a szennyeződéssel szembeni nagyobb ellenállás és a hatékonyabban létrehozott kenőanyag-film magasabb szintű megbízhatóságot eredményez.

Az új csapágy bevezetésével a hengerműveket üzemeltető vevőink az SKF-től egyetlen forrásból beszerezhetik a többsorú kúpgörgős, hengergörgős és beálló görgőscsapágyakat.

Az Explorer csapágyak jellemzői között említhetjük például a csökkentett súrlódást, valamint a nagyobb radiális és axiális terhelésnek való ellenállást biztosító keményebb és jobb minőségű csapágyacélt. Mindez lehetővé teszi, hogy ezek a csapágyak üzem közben kevésbé melegedjenek fel, valamint egyenletesebben és hosszabb ideig működjenek, mint a standard csapágyak.

SKF AB
(publ)

További információt a következő elérhetőségeken kérhet:
Sajtókapcsolat: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

Az SKF küldetése, hogy vitathatatlan vezető szerepet töltsön be a csapágyak piacán. Ennek érdekében olyan megoldásokat kínálunk, amelyek csökkentik a súrlódást és a CO2-kibocsátást, ugyanakkor növelik a berendezések rendelkezésre állását és teljesítményét. A forgótengellyel kapcsolatos termékeink és szolgáltatásaink magukban foglalják a csapágyakat, a tömítéseket, a kenőanyag-gazdálkodást, a mesterséges intelligenciát és a vezeték nélküli az állapotfelügyeletet. Az SKF a világ több mint 130 országában 17 000 viszonteladóval képviselteti magát. A cég éves bevétele 2020-ban 74 852 millió svéd korona, alkalmazottainak száma pedig 40 963 fő volt. www.skf.com

® SKF az SKF Csoport bejegyzett védjegye.