SKF szivattyúkkal növelhető a kenőanyag-gazdálkodás hatásfoka

Robusztus SKF szivattyú szállítja a kenőzsírt a nagy igénybevételnek kitett alkalmazások – például a kotró- és rakodógépek, valamint más nagy teherbírású munkagépek – nagyméretű automata kenőrendszereihez.

Svédország, Göteborg, 2021. április 22.: Az SKF kifejlesztett egy hidraulikus hordószivattyút a nagyméretű automata kenőrendszerekhez, amellyel csökkenthető a gépek meghibásodásának kockázata.

A BPH30 szivattyú érzékelőkkel vagy azok nélkül rendelhető, és az egyedi igényeknek megfelelően konfigurálható. A szivattyú az egyvezetékes, a kétvezetékes és a progresszív kenőrendszerekhez – valamint a feltöltési folyamatokhoz – is használható. A célalkalmazások közé tartoznak az építőiparban és a bányászatban használt kotró- és rakodógépek, vontatók és egyéb nagyteherbírású munkagépek.

„Ezt a szivattyút úgy tervezték, hogy megbízhatóan működjön nagy igénybevételt jelentő körülmények között is” – nyilatkozta Daniel Seitz, az SKF termékmenedzsere. „A teljesen burkolt szivattyúfej csökkenti a károsodás kockázatát a megterhelő üzemelés során.”

A nagy teherbírású anyagokból készült BPH30 szivattyú rendkívül robusztus berendezés. Kompakt kialakításának köszönhetően szűk helyekre is beszerelhető. Üzemi hőmérséklet-tartománya -40 °C és + 80 °C között van, és NLGI 2 osztályú kenőzsírokhoz is alkalmazható. A szivattyú egyetlen kimenettel rendelkezik, amely az eszköz bal vagy jobb oldalára, illetve a homlokfelületre is elhelyezhető.

A speciális háromtömítéses kialakítás megakadályozza mind a hidraulikaolaj, mind a kenőzsír szivárgását. Ez elősegíti a biztonságos és megbízható működés fenntartását, ugyanakkor minimalizálja a szennyeződés kockázatát. A szivárgásjelző egyértelmű vizuális megerősítést nyújt a tömítőrendszer működéséről.

A berendezés hirtelen meghibásodásának kiküszöbölése érdekében beépített érzékelők felügyelik az olajnyomást, a hőmérsékletet és a dugattyú mozgását. Ezzel egy időben az áramlási sebesség és a visszatérő nyomás az alkalmazás igényeinek megfelelően beállítható.

A BPH30 elérhető az OEM vállalatok, a végfelhasználók és a kereskedők számára. A szivattyút első lépésben az EMEA területén vezetjük be, és ezt követi majd a többi régió.

SKF AB
(publ)
További információt a következő elérhetőségeken kérhet:
Sajtókapcsolat: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

Az SKF küldetése, hogy vitathatatlan vezető szerepet töltsön be a csapágyak piacán. Ennek érdekében olyan megoldásokat kínálunk, amelyek csökkentik a súrlódást és a CO2-kibocsátást, ugyanakkor növelik a berendezések rendelkezésre állását és teljesítményét. A forgótengellyel kapcsolatos termékeink és szolgáltatásaink magukban foglalják a csapágyakat, a tömítéseket, a kenőanyag-gazdálkodást, a mesterséges intelligenciát és a vezeték nélküli az állapotfelügyeletet. Az SKF a világ több mint 130 országában 17 000 viszonteladóval képviselteti magát. A cég éves bevétele 2020-ban 74 852 millió svéd korona, alkalmazottainak száma pedig 40 963 fő volt. www.skf.com
® SKF az SKF Csoport bejegyzett védjegye.