Az új SKF fordulatszámmérők további lehetőségeket biztosítanak az állapotfelügyeleti adatok gyűjtésére

Az SKF alapvető állapotfelügyeleti berendezéseinek kínálata három új hordozható fordulatszámmérő eszközzel bővült – több lehetőséget biztosítva a műszaki személyzet számára a kritikus berendezések adatainak mérésére

Az SKF egy sor kiváló minőségű állapotfelügyeleti eszközt kínál a forgóberendezések teljesítményének optimalizálásához a gépek hosszabb rendelkezésre állása, megbízhatósága és alacsony üzemeltetési költsége érdekében. A megelőző karbantartás alapvető fontosságú a termelés fokozása szempontjából, mivel a korai észlelés megelőzheti a berendezések katasztrofális és költséges meghibásodását. A korszerű, multifunkcionális, kompakt kialakítású SKF TKRT 31 digitális fordulatszámmérő lehetővé teszi a forgóberendezések vagy gépek ellenőrzését. Az eszközzel a forgási és a lineáris sebesség, illetve a távolság meghatározásához szükséges mérést lézerrel vagy tapintással lehet elvégezni.

Az eszközök közül kettő, a TKRT 21 és a TKRT 31 digitális műszer, a TKRT 25M pedig mechanikus. Mindegyik eszköz kompakt kialakítással és nagy kijelzővel rendelkezik, valamint egy kézzel kezelhető.

A TKRT 21 esetében a forgási és a lineáris sebesség meghatározásához szükséges mérést lézerrel vagy tapintással lehet elvégezni. Ez lehetővé teszi a berendezésektől biztonságos távolságról végzett gyors és egyszerű mérést. Az eszköz a méréshez beállítható különböző mérési módoknak köszönhetően rugalmasságot kínál a mérési távolság és sebesség tekintetében. A TKRT 21 eszköz normál vagy újratölthető elemekkel működik, nagy méretű LCD-kijelzővel rendelkezik, és csatlakozóadapter-alapkészlettel együtt szállítjuk.

A TKRT 31 egy korszerűbb fordulatszámmérő, amely méri a forgási és lineáris sebességet, valamint a távolságokat is. Komplett csatlakozóadapter-készlettel együtt szállítjuk. Az eszköz nagy méretű, színes TFT kijelzője jól olvashatóan megjeleníti a mért értékeket a felhasználó számára. A TKRT 31 és a TKRT 21 egyaránt lehetővé teszi az egyszerű mérést azokon a területeken, ahol nehézséget okoz a lézerrel, egyenes vonalban történő mérés.

A TKRT 25M mechanikus fordulatszámmérő használatával tapintással pontos mérés végezhető a különböző berendezések – például a motorok, tengelyek és szállítószalagok – forgási és lineáris sebességének meghatározásához. Ez a modell akkumulátor nélkül működik, és nagy méretű, könnyen leolvasható kijelzővel rendelkezik. A TKRT 25M eszközt komplett csatlakozóadapter-készlettel együtt szállítjuk.

A fordulatszámmérő eszközök által összegyűjtött adatok részletes információt biztosítanak a berendezések és alkatrészek állapotáról, és ez elősegíti a karbantartási költségek csökkentését, valamint hozzájárul a hatékonyság és a jövedelmezőség növeléséhez. A pótalkatrészeket például előre meg lehet rendelni, és nem kell megvárni, hogy meghibásodjanak.

 

A termékről további információt talál webáruházunkban.