Az új SKF fordulatszámmérők további lehetőségeket biztosítanak az állapotfelügyeleti adatok gyűjtésére

Az SKF alapvető állapotfelügyeleti berendezéseinek kínálata három új hordozható fordulatszámmérő eszközzel bővült – több lehetőséget biztosítva a műszaki személyzet számára a kritikus berendezések adatainak mérésére

Svédország, Göteborg, 2021. február 24.: Az SKF bővítette a fordulatszámmérő eszközeinek kínálatát. Az új eszközök segítséget nyújtanak a gyártással foglalkozó vállalatok számára a gyártóberendezéseik állapotfelügyeletének optimalizálásához.

Az SKF alapvető állapotfelügyeleti berendezéseket tartalmazó portfóliója három új eszközzel – köztük egy teljesen mechanikus modellel – bővült. A hordozható eszközök a különböző üzemi körülmények – például a forgási és lineáris sebesség – felügyeletére szolgálnak, és segítségükkel a karbantartó személyzet észlelheti a forgóberendezésekben kialakuló mechanikai problémákat.

„Állapotfelügyeleti eszközeink segítséget nyújtanak az üzem dolgozói számára a katasztrofális meghibásodások elkerüléséhez és a karbantartási költségek minimalizálásához” – nyilatkozta Sylvain Humbert, az SKF karbantartási és állapotfelügyeleti eszközökért felelős termékfejlesztési igazgatója. „Használatuk lehetőséget biztosít az alkatrészek előre történő megrendelésére, a karbantartási eljárások ütemezésére és az egyéb javítások megtervezésére a leállások idejére.”

Az eszközök közül kettő, a TKRT 21 és a TKRT 31 digitális műszer, a TKRT 25M pedig mechanikus. Mindegyik eszköz kompakt kialakítással és nagy kijelzővel rendelkezik, valamint egy kézzel kezelhető.

A TKRT 21 esetében a forgási és a lineáris sebesség meghatározásához szükséges mérést lézerrel vagy tapintással lehet elvégezni. Ez lehetővé teszi a berendezésektől biztonságos távolságról végzett gyors és egyszerű mérést. Az eszköz a méréshez beállítható különböző mérési módoknak köszönhetően rugalmasságot kínál a mérési távolság és sebesség tekintetében. A TKRT 21 eszköz normál vagy újratölthető elemekkel működik, nagy méretű LCD-kijelzővel rendelkezik, és csatlakozóadapter-alapkészlettel együtt szállítjuk.

A TKRT 31 egy korszerűbb fordulatszámmérő, amely méri a forgási és lineáris sebességet, valamint a távolságokat is. Komplett csatlakozóadapter-készlettel együtt szállítjuk. Az eszköz nagy méretű, színes TFT kijelzője jól olvashatóan megjeleníti a mért értékeket a felhasználó számára. A TKRT 31 és a TKRT 21 egyaránt lehetővé teszi az egyszerű mérést azokon a területeken, ahol nehézséget okoz a lézerrel, egyenes vonalban történő mérés.

A TKRT 25M mechanikus fordulatszámmérő használatával tapintással pontos mérés végezhető a különböző berendezések – például a motorok, tengelyek és szállítószalagok – forgási és lineáris sebességének meghatározásához. Ez a modell akkumulátor nélkül működik, és nagy méretű, könnyen leolvasható kijelzővel rendelkezik. A TKRT 25M eszközt komplett csatlakozóadapter-készlettel együtt szállítjuk.

A fordulatszámmérő eszközök által összegyűjtött adatok részletes információt biztosítanak a berendezések és alkatrészek állapotáról, és ez elősegíti a karbantartási költségek csökkentését, valamint hozzájárul a hatékonyság és a jövedelmezőség növeléséhez. A pótalkatrészeket például előre meg lehet rendelni, és nem kell megvárni, hogy meghibásodjanak.

SKF AB
(publ)

További információt a következő elérhetőségeken kérhet:
Sajtókapcsolat: Nia Kihlström, +46 31-337 2897; +46 706 67 28 97; nia.kihlstrom@skf.com

Az SKF küldetése, hogy vitathatatlan vezető szerepet töltsön be a csapágyak piacán. Az SKF forgó berendezésekkel kapcsolatos megoldásokat kínál, beleértve a csapágyakat, a tömítéseket, a kenőanyag-gazdálkodást, az állapotfelügyeletet és a karbantartási szolgáltatásokat. Az SKF a világ több mint 130 országában 17 000 viszonteladóval képviselteti magát. A cég éves bevétele 2019-ben 86 013 millió svéd korona, alkalmazottainak száma pedig 43 360 fő volt. www.skf.com www.skf.com

® SKF az SKF Csoport bejegyzett védjegye.