» Termékek » Ragasztástechnika » Csavarrögzítés

Csavarrögzítés

A LOCTITE csavarrögzítő termékek megakadályozzák a menetes kötések kilazulását, megvédik azokat a vibráció és az ütésszerű terhelések hatásaitól. Folyékony anyagok, melyek teljesen kitöltik a kapcsolódó menetek közötti hézagot. A LOCTITE menetrögzítő termékei biztosítják a menetes kötések tartós rögzítését, a csavar és az anya egy szerkezeti egységet képez, megakadályozva ezzel a berágódási korróziót.

A LOCTITE csavarrögzítő termékei sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a hagyományos mechanikai csavarrögzítések:

  • Mechanikus rögzítések, mint pl. sasszeg vagy rögzítő alátét: csak a kötés szétesését akadályozzák meg.

  • Súrlódás elvén működő rögzítések: fokozzák a csavarkötések rugalmasságát és / vagy növelik a súrlódást, de nem biztosítják a tartós rögzítést a dinamikus terhelésekkel szemben.

  • Önkioldás elleni rögzítések, zárófogazással ellátott csavarok és anyák, biztosítógyűrűk: megakadályozzák az önkioldást, kialakításuk költséges, nagyobb karimafelület szükséges, és megsérthetik a felületeket.

A LOCTITE csavarrögzítő termékek folyékony vagy kenhető paszta állagú ragasztók. Szobahőmérsékleten kemény, hőre keményedő műanyaggá szilárdulnak acél, alumínium, réz és a legtöbb más fémfelület közé kijuttatva. Levegőtől elzárva térhálósodnak. A ragasztó teljesen kitölti a kapcsolódó menetek közötti hézagot, ezáltal rögzíti a kötést.