» Termékek » Kompresszorok » Dugattyús kompresszorok

Dugattyús kompresszorok

A kompresszor fő alkotóelemei:

Kompresszorpumpa: A sűrített levegős kompresszor fő alkotóeleme. A pumpán belül egy vagy két dugattyú végzi a beszívott levegő sűrítését. A sűrített levegő ezután a légtartályba kerül. Nyomócső A kompresszorpumpát köti össze a tartállyal, így ezen keresztül jut a sűrített levegő a légtartályba.

Légtartály: A nyomástartó edény, amelyben a használatra kész sűrített levegő gyűlik össze. Rendkívül erős acélból készül és mindig a kompresszor maximális nyomásánál magasabb értéken tesztelik. Feladata a megfelelő mennyiségű sűrített levegő biztosítása, abban az esetben is, ha eltérő a pumpa által előállított és a felhasználó által igényelt mennyiség. Nagyobb méretű légtartály használata esetén csökken a kompresszor indulásainak száma.

Burkolat/védőrács: Megakadályozza a mozgó alkatrészek véletlenszerű elérését és a ventilátor által generált hűtőlevegőt a hőtermelődés irányába tereli.

Elektromotor: A kompresszorpumpa meghajtását végzi közvetlenül vagy ékszíj segítségével.

Manométerek: Az egyik manométer a légtartály belső nyomását, a másik a kimeneti nyomást jelzi.

Nyomáskapcsoló: A kompresszor irányítását végzi. Leállítja a gépet ha tartály nyomásértéke eléri a beállított értéket (pl. 8 vagy 10 bar) és újraindítja, ha a nyomásérték a beállított érték alá esik.

Nyomáscsökkentő: Lehetővé teszi a tartályból érkező sűrített levegő nyomásértékének csökkentését és a felhasználástól függő szabályozását

Biztonsági szelep: A nyomáskapcsoló meghibásodása esetén megakadályozza, hogy a tartály belső nyomása a biztonsági érték fölé emelkedjen.
Leeresztő szelep: A tartályban felgyűlt kondenzátum leeresztésére szolgál.
Sűrített levegős kivezetés: Egy tömlőt csatlakoztatva hozzá, a sűrített levegő a kívánt légszerszámhoz jut.

Visszacsapó szelep: Az egyutas szelep csak egy irányba hagyja áramolni a levegőt, a pumpából a légtartály irányába.

 

Választható kivitelek:

Egybeépített olajmentes kompresszorok: Speciális felhasználói igényekre kifejlesztett kompresszor sorozat Fontosabb jellemzői: innovatív megjelenés, kompakt felépítmény, ergonomikus kialakítás, praktikum és könnyű szállíthatóság. A sorozat minden kompresszora olaj és karbantartásmentes alumíniumöntvény pumpával rendelkezik.

 

Egybeépített olajkenésű kompresszorok: A sorozat minden kompresszora olajkenésű pumpával, öntöttvas hengerekkel, alumínium karterrel és hengerfejjel valamint robusztus műanyag tömítésekkel van szerelve. Sokoldalúan használható kompresszorok a barkácstól az erős igénybevételig.

Ebbe a kategóriába tartoznak az alábbiak: