» Termékek » Ragasztástechnika » Felülettömítés

Felülettömítés

felülettömítők áthatolhatatlan akadályt képezve megakadályozzák a folyadékok és gázok szivárgását. A sikeres tömítéshez hosszú időn keresztül sértetlennek és szivárgásmentesnek kell maradnia a tömítésnek. A tömítésnek ellen kell állni a folyadékok és gázok hatásainak, az üzemi hőmérsékletnek és a fellépő nyomásnak. A LOCTITE felülettömítő termékek a felületek közötti hézagot teljesen kitöltve tökéletesen tömítenek, biztosítják a teljes felületen történő érintkezést, megakadályozzák a karimafelületek korrózióját. Kis nyomással szemben azonnal tömítenek, a 24 órás teljes kikeményedés után olyan tömítést képeznek, amely nem zsugorodik, nem törik és nem ereszkedik meg.

A LOCTITE felülettömítő termékek alkalmazása sokkal megbízhatóbb tömítést biztosít és számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos tömítésekkel – mint pl. vágott tömítések - szemben:

A leggyakoribb meghibásodási és szivárgási okok a szilárdanyag tömítések esetében:

  • Felületi érintkezés: A szilárdanyag tömítések esetében nem biztosított a tömítés és a karimafelület közötti teljes érintkezés. Ezért kisebb szivárgások előfordulhatnak (szivárgási ráta).
  • Felületi nyomás: A szilárdanyag tömítések a dinamikus terhelések hatására megereszkednek, csökken a rugalmasságuk, elvékonyodnak, megszűnik az előfeszítőerő és a nyomóterhelés, mely szivárgást okoz.
  • Kikúszás: A tömítés a karimák közül kinyomódhat.
  • Roncsolódás a furatoknál: A csavarfejek alatt nagy feszültségek hatnak a tömítőanyagra, melynek hatására a tömítés roncsolódhat, megtörhet, megrepedhet, kinyomódhat.