» Termékek » Csapágyak » Mély hornyú golyóscsapágyak

Mély hornyú golyóscsapágyak

Az egysorú mély hornyú golyóscsapágyak rendkívül sokfélék. Egyszerű kivitelűek, nem szétszedhetők, igen nagy fordulatszámon is használhatók, nagy teherbírásúak és kevés karbantartást igényelnek. A mély futópálya horony, valamint a hornyok és a golyók közötti kedvező érintkezés lehetővé teszi, hogy a mély hornyú golyóscsapágyak a radiális terhelés mellett, mindkét irányban axiális terhelést is felvegyenek, még nagy fordulatszámon is. Az egysorú mély hornyú golyóscsapágyak a legszélesebb körben használt csapágytípusok. Ezért azokat az SKF igen sokféle kivitelben és méretben gyártja.

 

A leggyakrabban használt méretű mély hornyú golyóscsapágyak egyik vagy mindkét oldalon tömítőtárcsával vagy védőlemezzel is készülnek.

622, 623 és 630-as sorozatú, tömítőtárcsás mély hornyú golyóscsapágyak különösen jól használhatók hosszú, karbantartásmentes üzemre. Ezen kívül, a tömítéssel szemben fokozottabb követelményeket támasztó alkalmazásoknál előnyösek az ICOS, beépített radiális tengelytömítéssel rendelkező csapágyegységek. A mindkét oldalon védőlemezzel, illetve tömítőtárcsával rendelkező csapágyak élettartam kenéssel vannak ellátva, és karbantartást nem igényelnek. A csapágyak nem moshatók ki, és nem melegíthetők 80 °C-nál magasabb hőmérsékletre.