» Termékek » Ragasztástechnika » Menettömítés

Menettömítés

A LOCTITE menettömítő termékek folyékony halmazállapotban vagy tömítőzsinór formájában elérhetőek, használatuk megakadályozza a gázok és folyadékok szivárgását. Kis és nagy nyomással szemben is alkalmazhatóak, kitöltik a menetek közötti hézagot és kis nyomással szemben azonnali tömítést biztosítanak. Teljesen megkötve a legtöbb vezetékrendszert a kötés megrepedéséig tömítik.

A LOCTITE menettömítő termékei sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a hagyományos tömítések:

  • Oldószer bázisú menettömítő termékek: A kötés során zsugorodnak, mert az oldószer elpárolog. A menethézag teljes kitöltéséhez a menetek utánhúzása szükséges. A súrlódás és a deformálódás együttes hatásával tömítenek.

  • PTFE szalag: Lazulás irányában kenőhatás, dinamikus terhelések hatására a kötés meglazul, mely előfeszítő erő elvesztést és szivárgást okoz. A dinamikus terhelések hatására a tömítés tartós alakváltozást szenved, ami szivárgást okoz. A kenőhatás miatt a PTFE szalaggal tömített menetes kötéseket gyakran túlhúzzák, ami plusz feszültséget, vagy törést okoz. Az alkalmazás nagy gyakorlatot igényel, hogy elkerüljük a szerelvények vagy az öntvények túlzott igénybevételét.

  • Kenderkóc és paszta: Körülményes, lassú, nagy gyakorlatot igénylő, szerelvényt szennyező alkalmazás, a megfelelő előfeszítés biztosításához a kötéseket adott nyomatékkal kell összeszerelni. A 100 %-os tömítettség biztosításához gyakran kell újratömíteni a meneteket.