» Termékek » Tömítéstechnika » O-, V-, G-, X-gyűrűk

O-, V-, G-, X-gyűrűk

O-gyűrűk:

Napjainkban a legelterjedtebb tömítés, amely folyadékok és gázok elszigetelésére szolgál. Ellenálló a vegyianyagokkal szemben, kibírja a magas hőmérsékletet és a nagy nyomást, mely hatására az o-gyűrű deformálódik ezzel növeli a tömítő hatást.

V-gyűrű:

Teljes mértékben gumiból készülő tömítés, forgó tengelyekhez történő alkalmazásokhoz. Axiális irányban fejti ki tömítő hatását. Elhelyezkedhet a csapágyfedélen, a csapágygyűrűn vagy bármilyen alkalmas fém szorítógyűrűn. A nitril gumiból készült V-gyűrűk tág határok között alkalmazkodnak többféle méretű tengelyhez, szétszerelés nélkül.

G-gyűrű

A radiális tengelytömítő-gyűrűk jelentik ennek a népszerű, alacsony költségű megoldásnak a legáltalánosabb termékválasztékát. Szinte minden alkalmazáshoz megfelelnek: legyen szó nagy fordulatszámú tengelyről, vagy alacsony fordulatszámú, változó irányú forgásról.

X-gyűrű

X-gyűrű tömítésének elve hasonló az O-gyűrű tömítésével. A kezdeti tömítést az átmérő préselésével érik el, ezért a standard hornyok mélyebbek, mint az O-gyűrűnél. Ez csökkentett súrlódással lehetővé teszi a dinamikus tömítést, valamint a négy ajak nagyobb tömítőképességet és egyidejűleg kenőhornyot eredményez.