» Termékek » Ragasztástechnika » Rögzítés

Rögzítés

A LOCTITE rögzítő termékei megakadályozzák a csapágyak, perselyek és más hengeres alkatrészek elfordulását a házakban és a tengelyeken. Biztosítják a maximális terhelésátvitelt, az egyenletes terheléseloszlást, megakadályozzák a berágódási korróziót. Folyadék halmazállapotban történik a felvitelük, megszilárdulva biztosítják a fémfelületek 100%-os érintkezését, elkerülve ezzel a költséges alkatrészek cseréjét, az időigényes gépi megmunkálásokat. A LOCTITE rögzítő termékek teljesen kitöltik a kapcsolódó felületek közötti rést, megszilárdulva erős szerkezeti egységet biztosítanak az alkatrészeknek.

A LOCTITE rögzítő termékek alkalmazása sokkal megbízhatóbb működést biztosít, mint a hagyományos szerelési eljárások:

  • Csapok, ék- és reteszkötések: Egyenlőtlen tömegeloszlás, a kiegyensúlyozatlanság magasabb fordulatszámon vibrációt okoz.

  • Bordás-, retesz- és más alakzáró kötések: A „bemetszési hatás” következtében feszültségcsúcsok ébrednek a bordák és a retesz környezetében. Magas megmunkálási költségek.

  • Szoros és sajtoló illesztések, zsugor- és kúpos kötések: A nyomaték átvitele kizárólag súrlódással történik, amelyet az anyag, a felületminőség és a konstrukció meghatároz. Adott forgatónyomaték átviteléhez nagyon szoros tűréseket kell betartani, ami megnöveli a gyártási költségeket. A szilárd illesztések feszültségeket idéznek elő az alkatrészekben, ami az üzemi terhelésekkel együtt a kötés meghibásodásához vezethet.

  • Hegesztés és forrasztás: Csak egynemű fémeket lehet így összekapcsolni, az alkalmazott magas hőmérsékleten az alkatrészek deformálódhatnak. Az anyagok felmelegítése visszamaradó belső feszültségeket és szerkezeti szilárdság csökkenést is okozhat. A szétszerelés nem, vagy csak nehezen lehetséges.