» Termékek » Hajtástechnika » Szíjtárcsák

Szíjtárcsák

Az SKF szíjtárcsákra a jelölési rendszerben a PHP előjel utal. Valamennyi szíjtárcsa szabványos szíjakkal történő használatra készül. Az SKF szíjtárcsák megfelnek a hagyományos alapszíjak ISO, BS vagy DIN jelölési formátumának.

A klasszikus és trapezoid hüvelyk-átmérő sorozatú fogasszíj tárcsák (MXL, XL, L, H, XH, XXH) az ISO 5294 szabvány szerint készülnek. A metrikus átmérő sorozatú fogasszíj tárcsák (T/AT) a DIN 7721 szerint készülnek.
Valamennyi SKF normál szíjtárcsát az ISO 4183, DIN 2211, ANSI keskeny szíjtárcsát az IP-22 és ANSI normál szíjtárcsát az IP-20 szerint gyártják. Csereszabatosak az SPA, SPB, SPC és SPZ típusokkal. A szíjtárcsák G3000 (GG) jelű öntöttvasból készülnek az amerikai “SAEJ431AVG96” szabvány előírásai szerint.

A megmunkálást követően a szíjtárcsák foszfátozásra kerülnek, majd rozsda ellen védő bevonatot kapnak. Valamennyi szíjtárcsa statikusan kiegyensúlyozott az ISO 1940 6.3 szerint. Kiegyensúlyozás után a szíjtárcsák legfeljebb 35 m/sec kerületi sebességig használhatók. Kívánságra a dinamikus kiegyensúlyozást is elvégezzük. Vevői igény esetén bizonylattal igazoljuk az elvégzett dinamikus kiegyensúlyozás tényét.