SKF TKBA 21 Szíjtárcsa-beállító eszköz

Korszerű eszköz a szíjtárcsák és lánckerekek beállításához

A feltüntetett kép illusztráció!
Kérjük ellenőrizzék az eszközök műszaki adatait, készletek tartalmát és a rendelhető tartozékokat a katalógusban!

Cikkszám: TKBA 21

449.652 Ft

(Nettó: 354.056 Ft)

Készletinformáció: Külső raktárban.

Ajánlatot kérek

Kérdésed van a termékkel kapcsolatban?
Nem tudod hogy megfelelő-e számodra vagy azt hogy pontosan mire lenne szükséged? Kattints a lenti gombra és kérj segítséget szakképzett munkatársunktól Messengeren.

TKBA 21

A szíjhajtású berendezéseket számos iparágban és alkalmazásban használják – beleértve az épületgépészeti berendezéseket, a marógépeket, a kompresszorokat és a vezérműtengelyeket. A szíjhajtások és a lánchajtások pontos beállítása elősegíti a szíjak, a szíjtárcsák, a láncok és a lánckerekek kopásának csökkentését. A szíj és a szíjtárcsa élettartamának meghosszabbítása mellett a pontos beállítás csökkenti a berendezés rezgését is. Ez jellemzően további előnyöket eredményez, melyek magukban foglalják a fokozott teljesítményt, a nem tervezett gépleállások csökkenését és az alacsonyabb energiaköltségeket. Az SKF TKBA 21 Szíjtárcsa-beállító eszköz része annak a sorozatnak, amely egyszerű módszert kínál erre. Lehetővé teszi a szíjtárcsák és a lánckerekek pontos beállítását és a különböző típusú eltérések korrigálását.

Az eszköz két részegységből áll; egy lézerkibocsátó egységből és egy vevőegységből. Egy erős mágnes segítségével mindegyik egység gyorsan és egyszerűen rögzíthető a szíjtárcsa vagy lánckerék belső vagy külső felületére. A TKBA 21 ideálisan alkalmazható a legtöbb olyan berendezéshez, amelynél a meghajtáshoz ékszíjat, szalagos szíjat és bordás szíjat, vagy lánckereket használnak.

A lézeres egység lézersugarat bocsát ki, ami rávetül a szemben lévő szíjtárcsára szerelt vevőegységre. Az eszköz segítségével ezután korrigálható a függőleges szöghiba, a vízszintes szöghiba és a párhuzamossági hiba – beleértve a három hiba kombinációját is.

Az SKF TKBA 21 vörös lézerdiódával működik és 3 méter (10 ft) távolságig használható. Az ABS és 2K polimerekből készült robusztus ház, valamint az alumínium talp biztosítja a stabilitást és pontosságot a beállítás során. Az eszközt robusztus hordtáskában szállítjuk, amely tartalmazza a TKBA 21 összes alkatrészét – a vörös lézersugarat kibocsátó adó-/vevőegységeket és a hat AAA elemet.

 

A szíjtárcsák és lánckerekek pontos beállítása A szíjhajtások számos alkalmazásban megtalálhatók, beleértve az épületgépészeti berendezéseket, a szivattyúkat, a papíripari berendezéseket, a lisztőrlő-malmokat, az esztergagépeket, a marógépeket és a szállítószalagokat. A lánckerékhajtásokat gyakran alkalmazzák a mezőgazdasági gépekben, a kompresszorokban és a motorok vezérműtengelyeiben. A TKBA szíjtárcsa-beállító eszközöket gyakran használják az erőművekben, az újrahasznosító létesítményekben, a vegyi üzemekben, valamint az élelmiszeriparban.

A TKBA 21 fő előnyei közé tartoznak az alábbiak:

 • Két lézeres kibocsátó/vevőegység
 • Az eszköz vörös lézerdiódával működik és 3 méter (10 ft) távolságig használható
 • Gyors, egyszerű rögzítés az erős mágnesek segítségével
 • Egyszerűsített beállítási folyamat
 • Egyidejű szíjfeszesség-állítás és tárcsabeállítás
 • Ideálisan alkalmazható a legtöbb olyan berendezéshez, amelynél a meghajtáshoz ékszíjat, szalagos szíjat és bordás szíjat, vagy lánckereket használnak.

 

Letölthető dokumentumok:

Nézz körül a legfrissebb termék katalógusok között, kérdés esetén pedig keress minket bizalommal.

Érdekelhetnek még…

 • SKF TKBA 11 Szíjtárcsa-beállító eszköz

  215.543 Ft

  (Nettó: 169.719 Ft)
  Ajánlatot kérek
 • SKF TKBA 40 Szíjtárcsa-beállító eszköz

  708.308 Ft

  (Nettó: 557.723 Ft)
  Ajánlatot kérek