SKF TMBH 5/230V indukciós csapágymelegítő

Innovatív csapágymelegítő!  Hordozható, kompakt és könnyű kivitel!

A feltüntetett kép illusztráció!
Kérjük ellenőrizzék az eszközök műszaki adatait, készletek tartalmát és a rendelhető tartozékokat a katalógusban!

Cikkszám: TMBH 5/230V

798.985 Ft

(Nettó: 629.122 Ft)

Készletinformáció: Külső raktárban

Ajánlatot kérek

Kérdésed van a termékkel kapcsolatban?
Nem tudod hogy megfelelő-e számodra vagy azt hogy pontosan mire lenne szükséged? Kattints a lenti gombra és kérj segítséget szakképzett munkatársunktól Messengeren.

Könnyű és kompakt megoldás a csapágyak melegítéséhez

Hordozható indukciós melegítő, TMBH 5
Az SKF TMBH 5 hordozható indukciós melegítőt a tengelyre szoros illesztéssel szerelt görgőscsapágyak melegítésére tervezték. A hő hatására a csapágy kitágul, ezáltal nincs szükség erő alkalmazására a szerelés során. A TMBH 5 hőmérséklet-különbséget hoz létre a csapágy és a tengely között – amely elegendő a szereléshez. A berendezés
egyéb gyűrű alakú fém alkatrészek melegítésére is használható. Az „alacsony teljesítményszint” beállítás lehetővé teszi az érzékeny alkatrészek lassabb melegítését.

A TMBH 5 egy indukciós befogókengyellel rendelkezik, amelyben elektromágneses tekercsek találhatók. Az elektromos áram áthalad ezeken a tekercseken, és ez egy változó mágneses mezőt hoz létre. A mágneses mező elektromos áramot gerjeszt az alkatrész anyagában, és az energia nagy része hővé alakul. Mivel a hő magában az alkatrészben keletkezik – és nem a befogókengyel felületéről származik – az eljárás rendkívül energiatakarékos.
Az eszköz LED-es interfésze intuitív módon használható, és lehetővé teszi a felhasználó számára a hőmérséklet-üzemmód vagy az idő üzemmód kiválasztását. A TMBH 5 működését LED jelzi – mivel az alkatrészek melegítése szinte nem jár zajjal.

A TMBH 5 előnyei:
• Egyszerűen hordozható, kompakt és kis tömegű
• Automatikus hőmérséklet-szabályozás
• Nem kell külön vasmag rudat választani minden alkatrészhez
• Korszerű középfrekvenciás elektronikát használ
• Választható teljesítményszint
• Felhasználóbarát vezérlőpanel
• Csendes működés

 

A TMBH 5 hordozható indukciós melegítő a következőket tartalmazza:
• Hordozható indukciós melegítő, TMBH 5
• K-típusú, TMBH 5-3 mágneses hőszonda, 600 mm (23.6 in)
• Befogókengyel TMBH 5-4
• Csapágyállvány TMBH 5-5
• Hőálló kesztyű TMBA G11
• Használati útmutató

 

A TMBH 5 elég sokoldalú ahhoz, hogy számos helyzetben használható legyen – többek között munkapadon, a gyár padlóján vagy külső terepen. A tipikus alkalmazási területei közé tartoznak például a hajtóműveken, a szivattyúkon és a ventilátorokon végzett karbantartási és szervizmunkák.
A fogantyúval ellátott kompakt berendezés tömege mindössze 3 kg (6.6 lb). Ezzel az egyik legkisebb, legkényelmesebben hordozható indukciós melegítő a piacon. A kis tömegének és a beépített fogantyúnak köszönhetően számos helyen használható, ugyanakkor könnyen tárolható zárt helyen, például egy autó csomagtartójában vagy egy kis raktárban.
A melegítővel azok a csapágyak melegíthetők, amelyek tömege nem haladja meg az 5 kg-ot (11 lb), a furatátmérőjük 20 mm (0.8 in.) és 100 mm (3.9 in.) között van, és a maximális szélességük 50 mm (19.7 in.).
A TMBH 5 a biztonságos és hatékony melegítés érdekében extra felszerelést tartalmaz. Ezek a következők: 600 mm-es (23.6 in.) hőszonda; melegítőkengyel, hőálló kesztyű. Mindez egy külső rekeszben tárolható, ami tovább fokozza a berendezés hordozhatóságát és kényelmes használatát.

 

Letölthető dokumentumok:

 

Nézz körül a legfrissebb termék katalógusok között, kérdés esetén pedig keress minket bizalommal.