Fokozott élelmiszer-biztonság a feldolgozás minden szakaszában

 

SKF Food line élelmiszeripari beálló görgőscsapágyak a nagy igénybevételnek kitett élelmiszeripari alkalmazásokhoz.

Az SKF elsőként vezeti be a kifejezetten az élelmiszeripar számára tervezett beálló görgőscsapágyakat. Az élelmiszer-biztonság fokozása érdekében új csapágyaink élelmiszeripari használatra jóváhagyott tömítésekkel és élelmiszeripari minőségű kenőzsírral rendelkeznek. A nyitott csapágyakhoz képest az új csapágyak esetében átlagosan háromszor hosszabb üzemi élettartam várható – ez hatékonyabb termelést és alacsonyabb karbantartási igényt eredményez.

Az élelmiszer-biztonság szem előtt tartása a feldolgozás minden szakaszában

Az élelmiszer-feldolgozás terén a biztonságos környezet fenntartása minden folyamatban kritikus fontosságú. Az egyre korszerűbb berendezések és az élelmiszer-biztonsági előírásoknak való megfelelés érdekében kidogozott szigorúbb programok és protokollok ellenére a visszahívások száma továbbra is emelkedik. Nem lehet eléggé hangsúlyozni a biztonságos környezet fontosságát a teljes gyártási folyamatban.
Az élelmiszer-biztonság fokozása és az iparági előírásoknak való megfelelés biztosítása szempontjából az egyik kulcsfontosságú lépés a nyitott csapágyak lecserélése olyan csapágyakra, amelyeket kifejezetten az élelmiszeripar kihívást jelentő üzemi körülményeihez terveztek. Ezzel a változtatással Ön proaktívan hozzájárul az élelmiszer-biztonság javításához és a márkanév védelméhez. A beálló görgőscsapágyak hozzáadásával az SKF Food line élelmiszeripari termékcsalád gyakorlatilag lefedi az élelmiszer-feldolgozó és italgyártó üzemekben működő összes alkalmazást.

 

Növekvő termelés minimális karbantartás mellett

Az SKF Food line élelmiszeripari beálló görgőscsapágyakba történő befektetéssel Ön nem csupán az élelmiszer-biztonságot javítja, hanem növeli a csapágyak megbízhatóságát és meghosszabbítja a csapágyak élettartamát is. Ez azt jelenti, hogy a berendezéseit folyamatosan működtetheti egészen a következő ütemezett karbantartási leállásig.
Az FDA (amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal) és az EK (Európai Közösség) által jóváhagyott élelmiszeripari minőségű súrlódó tömítések megvédik a csapágyakat a víz és a lemosószerek behatolásától, valamint az egyéb szennyeződésektől. A tömítések minimálisra csökkentik annak kockázatát is, hogy a kenőzsír kiszivárogjon a csapágyakból, így pozitívan befolyásolják a teljesítményt és az élettartamot.
Az SKF Food line élelmiszeripari beálló görgőscsapágyak gyártása az SKF Explorer teljesítményosztályú csapágyakra vonatkozó szabványok szerint történik. A gyártás során az anyagkifáradással szembeni nagyfokú ellenállósággal és magas dinamikus terhelhetőséggel rendelkező, valamint alacsony rezgést és hőképződést biztosító acélt használnak.
Az élelmiszeripari használatra minősített tömítésekkel és élelmiszeripari minőségű kenőzsírral ellátott beálló görgőscsapágyak használata kiváló tartósságot, szilárdságot és megbízhatóságot eredményez. Ennek köszönhetően csökkenthető a gépleállások száma és növelhető az előállított termékek mennyisége.

 

Élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentése

Kimagaslóan hatékony élelmiszeripari tömítés (FDA és EK jóváhagyással)
Nitril-butadién gumiból készült, kiváló teljesítményű súrlódó tömítés.

Előnyök
• Segítségével megelőzhető a csapágyak korai meghibásodása
• Kiváló víz- és szilárd szennyezőanyag-kizáróképesség
• Minimálisra csökkenti a csapágyból történő kenőanyag-szivárgás kockázatát
• Gyakorlatilag nincs kenőanyag-fogyasztás
• Kék szín az optikai érzékelhetőség érdekében

Nagy teljesítményű, élelmiszeripari minőségű kenőzsír
A csapágy gyárilag nagy teljesítményű, NSF H1 szabványnak megfelelő, élelmiszeripari használatra optimalizált kenőzsírral feltöltött.

Előnyök
• Halal és Kóser tanúsítvánnyal rendelkezik
• Megfelel az FDA és az EK által kiadott ajánlásoknak
• Allergénmentes, valamint jóváhagyással rendelkezik az élelmiszerekkel történő véletlen érintkezésre
• Megfelel az EK által az allergén anyagokra vonatkozóan előírt összes szabványnak
• Megakadályozza az olaj és a sűrítő szétválását

Nagy teljesítményű csapágyak
Explorer teljesítményosztályú tömített és önbeálló csapágyak.

Előnyök
• Átlagosan háromszor hosszabb élettartam a nyitott csapágyakhoz képest
• Magas dinamikus terhelésállóság
• Alacsony rezgés és hőképződés

 

 

További információt itt talál.