SKF PHL FM10/400 Szíjfrekvencia-mérő

Az SKF szíjfrekvencia-mérő műszer egy két-komponenses rendszer, amely az optikai érzékelőhöz egy elektronikai kábellel csatlakoztatott kézi mérőműszerből áll.

A feltüntetett kép illusztráció!
Kérjük ellenőrizzék az eszközök műszaki adatait, készletek tartalmát és a rendelhető tartozékokat a katalógusban!

Cikkszám: PHL FM10/400

825.144 Ft

(Nettó: 649.720 Ft)

Készletinformáció: Külső raktárban.

Ajánlatot kérek

Kérdésed van a termékkel kapcsolatban?
Nem tudod hogy megfelelő-e számodra vagy azt hogy pontosan mire lenne szükséged? Kattints a lenti gombra és kérj segítséget szakképzett munkatársunktól Messengeren.

SKF PHL FM10/400 Szíjfrekvencia-mérő műszer  olyan két elemből álló, érintés nélküli szíjfeszességellenőrzésre alkalmas készülék, amelynek mérőegysége egy érzékelőhöz csatlakozik. Egyszerűen használható ékszíjak, többsoros ékszíjak és fogas szíjak ellenőrzésére. A megfelelően beállított szíjfeszítés növeli nem csak az egész szíjhajtás élettartamát, hanem a hozzá kapcsolódó csapágyakét is.

Az érzékelő infravörös sugár segítségével tapogatja le a szíj rezgését, majd a jeleket a mérőműszerhez továbbítja. (Az érzékelőn lévő LED narancssárga fényt bocsát ki, aminek segítségével irányítani lehet a láthatatlan infravörös sugarat). A mérőműszer a kapott adatoknak a kvarckristály rezgésével való összehasonlításából számítja ki a szíj természetes rezgését.

Az eredmény Hz-ben (másodpercenkénti rezgésszám) jelenik meg a kijelzőn. A műszer belsőprogramozása lehetővé teszi a szíjfrekvencia erő egységben (Newton vagy font-erő) valókifejezését is, ha a kezelő a kézi billentyűzet segítségével betáplálta a szíj tömegét, valamint a feszítés hosszát.

A műszer négy “AA” akkuval működik. Az akkumulátor élettartama kb. 20 óra. Az akku a műszer hátulján lévő dobozban található. A komplett készlet tartalmazza ezt a kézikönyvet, a kalibrálás ellenőrzéséhez szükséges hangvillát és a hordtáskát.

Az SKF szíjfrekvencia-mérője egy interaktív eszköz, amely vizuális, és hangi kommunikációt egyaránt lehetővé tesz a kezelő számára. Minden jelnek, ill. jelkombinációnak jelentése van. Bár a kézikönyv más fejezeteiben az összes jelet tárgyaljuk, az alábbiakban összefoglaljuk az elérhető jelzéseket. A csupán vizuális kijelzések mérési eredményeket mutatnak, míg a hangjelzések akár önmagukban, akár vizuális jellel kombinálva műveleti lépést jeleznek.

Az érzékelő láthatatlan infravörös sugárral tapogatja le a szíj rezgését. A sugár által létrehozott keskeny szögű narancssárga LED segítségével történik az érzékelő irányítása. A szíjról akkor érkezik a legjobb jel, ha az érzékelőt a szíjra merőlegesen tartjuk, a szíj hosszának kb. a felénél, a szíjtól 9,5 mm távolságra.

 

Letölthető dokumentumok:

Használati útmutató

 

Nézz körül a legfrissebb termék katalógusok között, kérdés esetén pedig keress minket bizalommal.