Ajánlatkérés

Kérjen egyszerűen, gyorsan árajánlatot tőlünk.

Az alábbi űrlappal gyorsan eljutathatja az árajánlathoz szükséges legfontosabb információkat.

Állapotfelügyelet alatt azt az eljárást értjük, amelynek során egy berendezés állapotát annak működése közben határozhatjuk meg. A módszer lehetővé teszi a problémás alkatrészek javítását, mielőtt azok véglegesen meghibásodnának. Az alapvető állapotfelügyeleti műszerek nem csupán a katasztrofális meghibásodások számának csökkentésében segíthetik a karbantartó személyzetet; lehetőséget teremtenek a cserealkatrészek előre történő megrendeléséhez, a javításhoz szükséges munkaerő biztosításához és egyéb elvégzendő javítások beütemezéséhez az eltervezett leállás alatt.

 

Hőmérséklet ellenőrzés - Már az iparosodás kezdeti időszakában ismert volt, hogy a      normálistól eltérő hőmérséklet gyakran a gép valamilyen meghibásodását      jelzi. Az olyan műszerek segítségével, mint a tapintó- és az infravörös      hőmérő, megtalálhatók a melegpontok, lehetővé téve a további      vizsgálatokat.

TMTP 200 általános rendeltetésű SKF hőmérőtoll - berendezések pontos, érintőhőmérős ellenőrzéséhez

 

SKF infravörös hőmérők 

  • TKTL 10 - infravörös hőmérő
  • TKTL 20 - tapintó és infravörös hőmérő
  • TKTL 30 - Infravörös és tapintó hőmérő, kettős lézer irányzékkal

 

 

Sebesség- és fordulatszámmérés - A berendezéseket általában egy adott fordulatszámon történő működésre tervezik. Túl alacsony vagy túl magas sebesség veszélyeztetheti a gyártási folyamatot. Alkalmas kézi műszer segítségével egyszerűen, gyorsan ellenőrizhetjük a berendezések tényleges fordulatszámát.

 

SKF TMRT 1 többfunkciós, lézeres-tapintós tachométer

 

 

Vizuális ellenőrzés - Szemrevételezéssel történő vizsgálat kivitelezése sokszor nehézségbe ütközik a berendezés működése közben, ha a gép belső egységeinek ellenőrzése szükséges. Stroboszkóp használatával látszólag megállíthatjuk, befagyaszthatjuk a gép mozgását, így ellenőrizhetjük például a ventilátor lapátjainak állapotát vagy a szíjhajtás működését a gép leállítása nélkül. Egy gép belső alkatrészeinek vizsgálatát a berendezés megbontása nélkül legtöbbször nem lehet elvégezni. Endoszkópot alkalmazva azonban minimális szerelés után ez megvalósítható.

 

SKF TKRS sorozatú stroboszkópok - Fáziseltolás beállítási mód teszi lehetővé a forgó céltárgynak a vizsgálathoz legjobban megfelelő pozícióba állítását; ez különösen hasznos fogaskerekeknél és ventilátor lapátoknál.

  • TKRS 10
  • TKRS 20

 

SKF TKES 10 sorozatú endoszkópok - A 3,5 collos, hátsó megvilágítású képernyővel rendelkező kompakt kijelzőegység lehetővé teszi képek, videó felvételek tárolását, előkeresését, letöltését és megosztását.

 

 

Zajvizsgálat - A gépekből származó normálistól eltérő hangok, zörejek leggyakrabban valamilyen hibáról árulkodnak. Egy sztetoszkóp segítségével pontosan azonosíthatjuk a zaj forrását, és így az segítheti a karbantartó szakembert a probléma azonosításában. A sűrített levegő rendszer szivárgó lékei sok pénzt emésztenek fel, nem csupán az energiaveszteségek miatt, hanem a légkompresszor extra karbantartási költségei miatt is. Az ultrahangos lék-érzékelő műszer segít a szivárgó helyek felderítésében, lehetővé téve azok megszűntetését. A túlzott mértékű zaj, növeli a balesetveszélyt, és halláskárosodáshoz vezethet.

 

SKF TMST 3 elektronikus sztetoszkóp - Csapágyak és gépek zajforrásainak gyors felderítésére

SKF TMSP 1 hangnyomás mérő

SKF TMSU 1 ultrahangos szivárgásmérő

 

 

Elektromos áramkisülések - Az elektromos kisülések során a motortengelyről induló elektromos feszültségek a csapágyon keresztül földelődnek, mely folyamat következménye elektromos erózió keletkezése, a kenőanyag tönkremenetele és végül a csapágyak végzetes meghibásodása. Elektromos kisülés-ellenőrző műszerrel segítheti a kisülési áramok jelenlétének felderítését, és így a javító intézkedések elvégezhetők.

 

SKF TKED 1 elektromos kisülésdetektor

 

 

Vibráció - Normálistól eltérő rezgések megjelenése gyakran a potenciális géphibák első jelei. Az ilyen rezgések kiegyensúlyozatlanság, egytengelyűségtől való eltérés, meglazult alkatrészek, csapágyak sérült gördülőelemei vagy fogaskerekek hibái miatt keletkeznek. A rezgésdiagnosztikai műszerek segítségével sok súlyos probléma már a kezdeti szakaszban felfedezhető, és így időben lehet azok elhárításáról gondoskodni.

 

SKF CMAS 100–SL rezgés és gépállapot értékelő műszer

SKF CMAK 400-ML csapágy és állapotfelügyelő alapkészlet

 

 

Kenőanyag állapot - A gördülőcsapágyak optimális feltételeinek fenntartásához elengedhetetlen, hogy a kenőanyag megfelelő állapotú legyen. A kenőzsírok és olajok rendszeres időközönkénti ellenőrzése csökkentheti az állásidőket és jelentősen meghosszabbíthatja a gördülőcsapágyak élettartamát.

 

SKF TKGT 1 zsír tesztelő készlet - Hordozható zsírvizsgáló készlet üzemi használatra

SKF TMEH 1 olajellenőrző készülék - A műszerrel olajminták dielektromos állandójának változása mérhető.

 

 

Egyéb hasznos SKF eszközök -

SKF TMEB 2 szíjtárcsa beállító készlet

SKF TMAS sorozatú hézagoló lemezek

 

 

como2.png